Juomien tarjoilulämpötilat

Juomien tarjoilulämpötilat

 

Oluet hyvin viilennettyinä lager ja vehnäolut
tummat viilennettyinä
7-10 C
10-14 C
Punaviini
nuoret ja kevyet
hieman viilennettyinä
hieman viileämpinä
16-18 C
12-14 C
Valko- ja roseeviini
kuivat ja kuivahkot
makeat
viilennettyinä
hyvin viilennettyinä
10-12 C
8-10 C
Kuohuviinit  jäähdytettyinä 6-8 C
Samppanjat nuoret
ikääntyneet
 8 C
10 C
Snapsit jäähdytettyinä 4-6 C
Liköörit  viilennettyinä 10-12 C
Shrerry
kuivat ja kuivahkot
makeat
 viilennettyinä 8-10 C
16-18 C
Portviinit
valkoiset
makeat
muut portviinityypit
jäähdytettyinä
jäähdytettyinä
6-8 C
8-10 C
18-20 C
Madeira
kuivat ja kuivahkot
makeat
viilennettyinä 8-10 C
16-18 C
Avec-juomat  väkevät huoneenlämpöisinä