Tilat / astiat

Tilat/astiat

Jos kodin tilat antavat periksi, isohkotkin perhejuhlat on mukava järjestää kotona. Noutopöytätarjoilun avulla kestitetään suurikin vierasjoukko, lounas- tai illallispöytään istutetaan se määrä, joka saadaan järkevästi siihen mahtumaan. On syytä miettiä etukäteen kuinka saadaan koti toimivaksi juhlatilaksi (mm. huonekalujen siirrot, riittävätkö kodin pöydät noutopöydän rakentamiseen, miten vieraiden vaatteiden säilytys järjestetään jne.).

Suuret perhejuhlat, kuten häät tai syntymäpäivät, joissa halutaan järjestää ohjelmaa ja tanssia, on helpointa järjestää ravintolassa tai juhlatiloissa. Vuokrattavassa juhlatilassa tarjoilun voi järjestää itsekin, jos kantti kestää. Tällöin hyvä joukko talkooväkeä on ehdoton edellytys.

Astiavuokrausta

www.lasselundqvist.fi
www.eahlstrom.fi
www.martat.fi
www.jubilee.fi

Kotona järjestettävissä juhlissa saattavat ongelmaksi muodostua astiat. Mutta ei hätää, kannattaa ensin kysellä mitä löytyy sukulaisilta, ja/tai astioita voi myös vuokrata. Jos juhlat hoitaa pitopalvelu, heiltä saa yleensä myös kaikki tarvittavat astiat. Mikäli halutaan käyttää kodin omia astioita, on hyvä käydä etukäteen pitopalvelun kanssa läpi, millaista täydennystä tarvitaan.

Kertakäyttöastiat kuuluvat pihatalkoisiin ja retkille, mutta nykyisin on tarjolla niin laadukkaita ja tyylikkäitä/hauskoja kertakäyttöastioita, että niiden käyttö lastenkutsuille ja epämuodollisissa illanistujaisissa tai perhejuhlissa on joskus ihan paikallaan. Liinoja ja serviettejä valmistetaan myös kangasmaisista, paksuista (kertakäyttö)materiaaleista ja ne ovat hyvinkin juhlavia käytössä. Ks. Kaunis kattaus kruunaa juhlan